America de Nord Canada Yoho

Smaraldul ireal din Yoho (II)

Nu mai puțin de 61 lacuri se găsesc în parc, cele mai cunoscute fiind Emerald, Lake O’Hara, Yoho, Wapta, Cathedral, Hidden. Din câmpurile de gheață Wapta și Waputik izvorăște Kicking Horse River. Două cascade superbe se pot observa aici: Takakkaw și Wapta.

Takakkaw Falls

În limba vechilor băștinași Cree, Takakkaw înseamnă “minunat” și este cuvântul care descrie cel mai bine spectaculozitatea acestei căderi de apă.  Apa provine din ghețarul Daly, parte a câmpului Waputik. Este considerată a două cea mai înaltă cascadă din țară după Della din insula Vancouver. 373 metri înălțime are în total, iar căderea principală 254 metri, conform ulti-melor măsurători din 1985. După ce se topește zăpada de pe munte și crește volumul apei, cascada este de-a dreptul incredibilă. Locul apare într-un film western american din 1995: Last of the Dogmen.

Emerald Lake

 Emerald Lake este cel mai mare lac din parc și una dintre principalele atracții ale zonei. Datorită poziției, înconjurată de o serie de munți înalți (Wapta, President Range și Burgess), zona este lovită frecvent vara de furtuni cu ploi puternice. In timpul iernii au loc căderi masive de zăpadă. Datorită altitudinii mari, pe timpul iernii, lacul este înghețat din luna noiembrie până spre iunie. Devine astfel o destinație populară de patinaj și ski fond. Culoarea „turcoaz viu” a apei este cauzată de suspensia de ”făină de calcar”. Aceasta este adusă de zăpada topită din ghețarii din jur.

Prima persoană care nu a fost indigenă și care a dat numele lacului, a fost ghidul canadian Thomas Edmonds Wilson. El a ajuns aici din întâmplare în 1882, atunci când a intrat în vale urmărind  un șir de cai, care fugiseră din tabăra. Pe malul lacului există un traseul de 5.2 kilometri. Din el 3,2 sunt amenajati. Din loc în loc o să găsiți platforme cu puncte de belvedere superbe.  Puteți admira munții din jur și într-o plimbare pe lac din canoe. Cazare găsiți la motelul de lux Emerald Lake Lodge.

Natural Bridge

Râul Kicking Horse, cu ape lente, care curge dinspre Field Valley, începe să coboare printr-un canion în drumul sau de vărsare spre râul Amiskwi. Sculptat de forța erozivă , Podul Natural (Natural Bridge) este o dovadă  puternică a  influenței apei în conturarea peisajului. Roca moale care se găsește sub banda de calcar dur a podului s-a erodat mai repede. Fisurile din roca superioară s-au lărgit până când debitul de apă a fost deviat. Este o lucrare magnifică a naturii și minune naturală impresionantă. Formațiunea de roca se poate admira din diferite unghiuri, mai ales dacă te aventurezi să te cațeri pe stâncile din jur. 

“Fotografia perfectă“, cu munții Denis și Stephen în fundal, o obții după ce traversezi podul. Mergi puțin în stânga spre punctul de observație.  Tot de aici pleacă și  traseul de trail Kicking Horse Fire Road. Acesta merge până la punctul de confluență dintre râurile Emerald, Amiskwi și Kicking Horse.  Traseul este popular vara pentru bicicisti, în timp ce iarna este străbătut de cei ce fac ski fond.

Nu uitați că mă găsiți și pe Facebook sau Instagram . 

Dacă vrei să vezi toate țările și locurile unde am reușit să ajung intră aici.

Prima parte din acest articol o găsești aici.

No Comments Found

Leave a Reply